Gejsza Sushi Kościuszki 93
Pieczona ryba maślana na szparagach z sałatką z roszponki i rukoli z dodatkiem truskawek, oliwą oraz pianką holenderską.
Jedzenie wyśmienite, rybka po prostu się rozpływa a wszystko tak pięknie podane.
Łosoś teriyaki podany ze spaghetti z marynowanego ogórka i emulsją sezamową.
Zdjęcia robione przy bacznej obserwacji "niechcianych" współtowarzyszy. Oczywiście tu cytat: "puchniemy" z dumy, że siedziałyśmy przy takiej arystokratycznej widowni.
Hort Cafe Piotrkowska 106
Deser jogurtowy, polewa z owoców leśnych, ażurki + kawa
Tam nadal można przybliżyć sobie czasy jak mawiają niektórzy dobrego PRL-u, obsługa jest w stanie "uprzejmym" tonem zwrócić się do klienta "Pani poczeka, muszę śmieci wynieść'....;-)
Noce jednak są zimne i ręce drżą...;-)
"Tadam" ogłaszam, że najlepszym było danie numer 1...:)
Ale pyszności! Żałuję, że mnie nie było w tym czasie w Łodzi. :/
OdpowiedzUsuń